Jūsų prekės

Kaip tinkamai pasirinkti oro kondicionierių?

Šiais laikais kondicionieriai yra neatsiejama gyvenimo dalis, tačiau tik tinkamai ir kokybiškai parinkta kondicionavimo sistema gali sukurti kokybišką namų klimatą.

 

Pagrindiniai faktoriai renkantis kondicionierių:

 

  • Patalpos dydis

Renkantis kondicionierių yra labai svarbu atsižvelgti į patalpos dydį, tačiau tai negali būti pagrindinis pasirinkimo kriterijus, nes kvadratas nėra lygus kvadratui. Pvz.: palėpės ir rūsio vėsinimo poreikiai skiriasi kardinaliai, nors kvadratūra yra ta pati. Tai yra vienas iš kriterijų, tačiau toli gražu ne pagrindinis

  • Langų plotas ir kryptis

Langų plotas ir kryptis yra ganėtinai svarbus pasirinkimo kriterijus, nes nuo jų priklauso į vidų patenkančių saulės spindulių kiekis. Papildomai yra svarbu ir namo palinka. Galbūt langai yra dideli, tačiau aplink juos yra medžių ar kitų pastatų, kurie sukuria šešėlį, kas sumažina vėsinimo poreikį.

  • Vėdinimo sistemos

Vėdinimas namuose yra neatsiejama modernių namų dalis, tačiau vėsinimas įtakoja kondicionieriaus pasirinkimą. Kadangi šviežias oras dažniausiai yra tiekiamas ties kambario langais, jis gali sukurti savotišką oro užuolaidą. Kadangi oras iš rekuperatoriaus į patalpas pateks kiek šiltesnis vasaros metu, jis neišvengiamai gali „atstumti“ vėsų orą, todėl palei langus gali susidaryti šilto oro „kišenės“, kurios šiek tiek mažins namų komfortą. Šis dalykas yra sprendžiamas tinkamai parenkant kondicionavimo sistemos vietą.

  • Gyvenimo ritmas

Labai svarbu atsižvelgti į šeimos gyvenimo ritmą. Jei šeima grįžta namo vėlai vakare, tai tikėtina, kad jai kondicionavimo reikės gerokai mažiau, nei šeimai, kuri dirba iš namų visą dieną. Todėl parenkant kondicionierių yra būtina atsižvelgti į gyvenimo ritmą. Nes taip galima sutaupyti nemažą kiekį pinigų.

Netgi galingi žaidimų kompiuteriai gali įtakoti patalpos temperatūrą. Žmogaus gyvenimo ritmo savybės turi sudaryti visumą, pagal kurią mes parenkame kondicionavimo sistemą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Nemokamas pristatymas

Nemokamas pristatymas užsakant virš 1500Eur.

Garantija

Visoms parduodamoms prekėms suteikiama garantija.

Saugus apsipirkimas

Jūsų duomenys yra šifruojami, todėl atsiskaitymas yra saugus ir patikimas.